Kalveculotte med bagte grøntsager og baconnaise

Du skal bruge:

Culottesteg
1 stk. kalveculotte (min var på 1,3 kg)
4 fed hvidløg
Salt og peber
Rosmarin

Bagte grøntsager
400 g. små kartofler
1 bundt forårsløg
20 små gulerødder
10 små skalotteløg
20 små tomater
2 spsk. olie
Timian
Salt og peber

Baconnaise
2 spsk. pasteuriseret æggeblommer (stuetemperatur)
1½ dl. bacon fedt eller rapsolie (stue temperatur)
1 tsk. hvidvinseddike
1 nip salt
120 g. bacon
Vand

Sådan gør du:

Culottesteg
Skær senen på undersiden af kødet af. Rids fedtet på oversiden og gnid stegen med presset hvidløg, salt, peber og rosmarin.  Læg kødet på en rist i en bradepande og sæt det 10 minutter i ovnen ved 225 grader. Tag stegen ud og køl ovnen ned til 180 grader. Hæld lidt vand i stegepanden og sæt stegen ind i ovnen igen. Giv den ca. 35 minutter til den har den ønsket temperatur. Jeg tog den af ved 54 gader. Lad stegen hvile i 20 minutter før du skære den ud.

kalve culotte 1080 x 690 web

Bagte grøntsager
Rens kartoflerne og løg. Vend dem i olie, salt og timian. Læg dem i et ovnfast fad og kom dem i ovnen sammen med stegen. Bag dem i ca. 20 minutter. Rens gulerødderne, forårsløgene og tomaterne. Vend dem i olie, salt og timian. Læg dem i fadet med kartoflerne og bag alle grøntsagerne i 20 minutter (så kartofler i alt få ca. 40 minutter).

Baconnaise
Rist baconen på en pande til den er godt sprød (husk at gemme fedtet). Hak bacon helt fint og gem det. Hæld æggeblommerne i en skål. Tilsæt salt og hvidvinseddike. Pisk det godt hvidt med elpiskeren.  Tilsæt i en tynd stråle baconfedtet (eller olien) lidt efter lidt. Kun få dråber af gangen, så det ikke skiller. Pisk til den ønsket konsistens. Det kan være der skal tilsættes lidt mere baconfedt eller olie. Når din mayonnaise er smagt til (ikke for meget salt, da baconen er salt). Stil i køleskab et par timer. Lige inden servering tilsættes baconen.

Grillvenner.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑