Jack D røget brisket med tornado kartofler

– 6 personer

Du skal bruge:

1 stk. brisket (oksespidsbryst)

Rub
25 g. farin
2 spsk. paprika
1 spsk. løgpulver
1 spsk. hvidløgspulver
1/2 spsk. sennepspulver
1 spsk. salt
1/2 spsk. peber
1/2 liter æblejuice

Jack D flis til rygning (Ellers kan du bruge en blanding af Æble- og Hickory)

Kartofler
6-12 lange kartofler (ikke så store i diameteren)
100 g. smeltet smør
100 g. revet parmesanost
1/2 spsk. hvidløgspulver
1 tsk. fint salt
Lidt peber

Guacamole
3 avokado
Lidt chili (efter smag)
2 fed hvidløg
Saften af en lime
2 spsk. creme fraiche

Sådan gør du:

Brisket
Bland ingredienserne til rubben sammen og gnid stegen godt ind i det. Pak stegen godt ind i flere lag folie, og læg den i et fad i køleskabet i 12-24 timer. Tænd op i røgovnen. Husk at din flis skal have ligget i blød (min. 30 minutter). Kom vand i bakken. Pak kødet ud og injekt (sprøjt) godt med æblejuice ind i kødet. Læg kødet  på risten og giv det ca. 2 timer lige under 100 grader. Når bakken med røgflis er brændt ud, så fyld gerne flis i igen. Dette er kød der sagtens kan tåle godt med røg. Husk også at kigge til vandbakken ofte, den må ikke løbe tør for vand, mens du røger. Efter 2 timer med røg, kommes kødet over i en foliebakke og resten af juicen kommes ved. Dæk til med sølvpapir. Kom foliebakken tilbage i røgeovnen og giv derefter kødet yderligere 6-8 timer (stadigvæk ved ca. 100 grader).  Hæld gerne saften fra bakken over stegen flere gange under vejs. Ønsker du en hård skorpe, så kan du tage sølvpapiret af 1 time før stegen er færdig. Lad kødet hvile 20 minutter før du skære det ud.

Kartofler
Rens kartoflerne godt. Tør dem og kom et trægrillspyd igennem hver kartoffel. Bland ost, salt, peber og hvidløgspuler sammen i en skål. Med en skarp kniv skæres en spiral i hver kartoffel. Start i den ene ende og skær helt ind til spyddet. Se billede. Hiv spiralen godt fra hinanden, mens den sidder på spyddet. Pensl med smør og drys osteblandingen på. Læg spyddene på et ovnfast fad, så de hænger på kanten. Kom fadet med kartofler i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 40 minutter til kartoflerne er gyldne og sprøde. Du kan selvfølgelig også grille kartoflerne. Så skal de på indirekte varme 🙂

Guacamole
Tag kødet ud af avokadoerne og mos det med en gaffel. Kom det i en skål og bland det med limesaften. Pres hvidløgene og snit chili (meget fint) og kom det i skålen. Tilsæt creme fraiche og bland det sammen. Smag til 🙂

Grillvenner.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑