Græske lammeculotter

– 4 personer

Du skal bruge:

Lammeculotter
4 stk. lammeculotter
2 snackpeber
500 g cherrytomater (gerne med stilk)
10 fed hvidløg
Timian
1 glas sorte oliven
2 dl. hvidvin

Bønner
500 g. snitbønner
1 ds. hakket tomater
1 løg
2 fed hvidløg
1 stang kanel (kan undlades)
Salt og peber

Tzatziki
1 bæger græsk yoghurt
1 agurk
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 spsk. olien olie
Et par dråber citronsaft
1 spsk. dild
1/2 spsk. mynte
100 g. fetaost

Tilbehør
Lækkert brød

Sådan gør du:

Lam
Pil hvidløgene. Del 4 af feddene i halve. Kom to halv i hver lammeculotte. Stik med en skarp kniv og stik hvidløget ind. Gnid culotterne med salt og peber. Brun culotterne, enten på grillen eller på en pande. Læg culotterne i et fad. Hæld vin over. Rens peberfrugterne og del dem i 3-4 stykker. Læg peberfrugterne sammen med tomater, oliven, hvidløg og timian rundt om kødet. Køb låg (eller sølvpapir) på fadet. Stil det på grillen eller i en varm ovn. 200 grader i ca. 45 minutter. Tag låget af og lad retten hvile lidt inden servering.

Bønner
Rens bønnerne og skær dem i store stykker. Kog dem let saltet vand i ca. 15-20 minutter til de er møre. Snit løget i store stykker og svits dem i en gryde. Tilsæt dåse tomaterne, hvidløg, salt og peber og kanel. Lad det simre til saucen er tyk. Hæld vandet fra bønnerne læg dem i en skål. Kom saucen over og top med fetaost

Tzatziki
Rør yoghurt, olie, dild, mynte, citron og pres hvidløgene i. Rør det godt igennem. Skræl agurken og riv den groft på et rivejern. Pres agurkestykkerne mellem hænderne, så saften løber ud (over vasken), og kom agurkestykkerne i yoghurten. Riv gulerødderne og kom dem i. Tzatzikien bliver bedst af at trække et par timer i køleskabet inden servering.

lammeculotte-1-kopi
lammeculotte-2-kopiFruSpinat.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑