Luksus burger

– 6 stk.

Du skal bruge:

500 g. hakket oksekød
Salt og peber
Evt. krydderier
Olie til pensling

Burgerboller
2 dl. vand
15 g. gær
½ tsk. salt
½ spsk. sukker
1½ dl. manitoba mel
½ dl. hvid hvede mel
2½ dl. hvedemel
1 sammenpisket æg til at pensle med
Sesam til pynt

Aioli
2 spsk. pasteuriseret æggeblommer
1½ dl. Olie (jeg bruger gerne rapsolie, men det er efter smag)
1 tsk. hvidvinseddike
1 stænk citron
1 nip salt
2 fed hvidløg

Husk
6 skiver ost
Bacon
Iceberg
Tomat
Agurk
Bløde løg

Sådan gør du:

Burgerboller
Udblød gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, sukker, manitoba og hvid hvede. Rør det godt. Tilsæt derefter hvedemelet til du har en smidig dej, der ikke klæber. Læg dejen i en skål og lad det hæve en time. Del dejen i 6 dele. Form 6 store flade boller. Læg dem på bagepapir drysset med mel. Lad dem hæve i et par timer. Pensl med mælk og drys sesam på. Varm pizzastenen op i minimum 15 minutter. Læg bollerne på. Enten direkte (husk godt med mel) eller på bagepapir. Bag bollerne ved ca. 220 grader til de er gyldne (ca. 10 minutter)

Aioli
Kom æggeblommerne (husk de skal være pasteuriseret) i en skål. Tilsæt citron, salt og hvidvinseddike. Pisk det godt hvidt med elpiskeren. Tilsæt så olien lidt efter lidt. Kun få dråber af gangen, så det ikke skiller. Pisk til den ønsket konsistens. Pres hvidløgene i.  Stil i køleskab et par timer, inden servering.

Bland kødet med salt, peber og evt. krydderier. Form 6 bøffer flade bøffer og grill eller steg dem. Læg en skive ost på hver bøf til sidst. Saml din burger som du kan lide det. Jeg har brugt 1 bolle (smurt begge sider med aioli) , salat, bøf, ost, agurk, tomat, bløde løg og bacon.

Værsgo – en perfekt luksus burger med det hele 🙂

FruSpinat.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑