Ølbraiseret oksekæber

– 4 personer

Du skal bruge:

Ølbraiseret oksekæber
4 oksekæber
50 cl. red ale
0,5 l. oksebouillon
1 løg
2 gulerødder
2 spsk. worchestershire sauce
1 dl. piskefløde
Frisk timian
Salt og peber
Evt. kulør

Tilbehør
Salat, ærter, stegte tomater og evt. en lille kartoffel 😉

Sådan gør du:

Afpuds oksekæberne og skær dem i passende stykker (forsøg gerne at få lige store stykker).  Brun kødstykkerne på en pande med smør. Tag kødstykkerne af panden og kom dem i et ovnfast fad. Svits finthakket løg på panden. Kom øllen på panden og lad det koge ind til det halve. Tilsæt worchestershire, bouillon og lad det koge lidt mere ind. Smag til med salt og peber. Del gulerødderne i halve og kom det, sammen med et par stilke timian,  op til kødet. Kom saucen over kødet og dæk fadet af med sølvpapir. Stil retten i en 150 grader varm grill eller ovn. Lad retten simre i 2-3 timer (afhænger af kødets størrelse). Når kødet er mørt, tages det op af saucen og saucen hældes i en gryde. Tilsæt piskefløde og lad sauce koge ind. Du kan evt. jævne den lidt og tilsætte kulør, hvis du ønsker det. Hæld saucen over kødet og server retten med lækkert tilbehør.

oksekaeber-anrettet-pad-1080-x-690-web

FruSpinat.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑