Dry aged højreb med små bagte kartofler fyldt med bearnaisemayo

Du skal bruge:

Højreb
5 kg. med ben
6 fed hvidløg
1 spsk. rosmarin
Salt og peber
Olie
5 dl. vand

Bearnaisemayo
2 spsk. pasteuriseret æggeblommer
ca. 2 dl. Olie (jeg bruger gerne rapsolie, men det er efter smag)
2 tsk. bearnaiseessens
Lidt salt
1 dl. frisk hakket estragon (du kan også bruge 1 spsk. tørret)

Tilbehør
1 kg. små kartofler

Sådan gør du:

Højreb
Tag kødet ud af indpakningen og stil det et par timer ved stuetemperatur, inden du skal tilberede det. Rids fedtet på oversiden i tern og gnid hele kødet godt med presset hvidløg, rosmarin, olie, salt og peber. Læg det på en rist over en bradepande. Sæt bradepanden med kødet ind i en 230 grader varm ovn i 15 minutter til det bliver brunt. Tag kødet ud og skru ovnen ned på 160 grader. Kom vand i bradepanden og sæt kødet ind igen. Min steg fik 1 time og tre kvarter. Jeg synes den blev perfekt, men kød er forskelligt, så brug et stegetermometer 😉  Lad stegen hvile 20-30 minutter inden du skærer den ud.

Kartofler
Rens kartoflerne og læg dem i et ovnfast fad. Bages ca. 1 time ved 160 grader, eller til de er møre. Det afhænger af størrelsen. Tag dem ud og skær et lille kryds i dem. Pres dem åbne og kom lidt bearnaisemayo i hver kartoffel lige inden servering. Top evt. med lidt estragon.

Bearnaisemayo
Kom æggeblommerne i en skål. Tilsæt bearnaiseessens og lidt salt. Pisk det godt hvidt med elpiskeren, eller stavblender med piskeris på. Tilsæt så olien lidt efter lidt i en tynd stråle. Kun få dråber af gangen, så det ikke skiller. Pisk til den ønsket konsistens.  Smag til om der evt. skal mere salt eller bearnaise essens i. Kom estragon i. Stil i køleskab et par timer, inden servering.

Højreb med små bagte kartofler fyldt med bearnaisemayo 2 - Kopi.JPGFruSpinat.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑