Ribeye med bagt hvidløgssauce

Du skal bruge:

Ribeye
2 kg. Ribeye
Salt og peber
3 fed hvidløg
Godt med krydderurter (Jeg brugte bredbladet persille og rosmarin)
1 liter vand
2 gulerødder
1 løg
1 laurbærblad

Sauce
2 hele hvidløg
Lidt olie
1/4 liter piskefløde
Stegeskyen
Salt og peber
Evt. jævning
Evt. kulør

Tilbehør
Grillet skiver af kartofler, aubergine og squash. Vendt i olie, salt og peber.

Sådan gør du:

Ribeye
Tænd grillen på 250 grader. Skær bunden af hvidløgene (så de stadigvæk er hele). Hæld lidt olie på hvidløgene og læg dem i sølvpapir. Fold sølvpapiret sammen og læg det på grillen. Bages 1 time. (bare ved samme temperaturer som stegen)

Gnid stegen med hvidløg salt og peber. Hak krydderurterne groft og gnid også stegen med dem. Kom evt. snor om kødet. Det giver en flot form og gør den nemmere at skære. Kom vand, mindre stykker gulerødder, løg og laurbærblad i en bræddepande og læg stegen på en rist over bræddepanden. Sæt bræddepanden på grillen. Og grill stegen i ca. 15 minutter ved 250 grader. Så den bliver brun. Skru grillen ned til 180 grader og giv stegen 30-45 minutter mere. Alt efter hvor rød du ønsker din steg. Min fik 30 minutter. Tag stegen ud og pak den ind i sølvpapir. Lad den hvile i 20 minutter, før du skære den ud.

ribeye-med-bagt-hvidlogssauce-1-kopiSauce
Tag de bagte møre hvidløg og pres selve feddene ud i en sigte. Press dem gennem sigten ned i en gryde. Gør det samme med løg og gulerødder fra bræddepanden. Kom stegeskyen og piskefløden i gryden og kog det godt igennem. Lad det evt. koge ind til den bliver tyk eller kom lidt jævning i. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.

FruSpinat.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑