Nøddeoksemørbrad med kartoffelkrøller og persilleolie

Du skal bruge:

Oksemørbrad
1/2 oksemørbrad
100 g. hasselnødder
2 spsk. sennep
1 spsk. worchestersauce
1 æggeblomme
1 spsk. hvidløgspulver
Salt og peber
1/2 l vand
Smør til at stegning

Persilleolie
1  dl. neutral olie
2 dl. hakket persille
Et par dråber citron
Salt og peber

Karrtoffelkrøller
2 bagekartofler
Olie til stegning
Salt

Sådan gør du:

Oksemørbrad
Afpuds kødet hvis der er sener på det. Kom det du skærer fra i bradepanden, du skal bruge senere hvis du skal have sauce til. Smelt smørret på en stor pande og brun kødet godt på alle sider (husk at komme salt og peber på). Tag kødet af panden og lad det køle 10 minutter. Bland æggeblomme, sennep, worchester sauce og hvidløgspulver sammen i en skål. Hak nødderne lidt groft i en multihakker eller med en kniv. Smør sennepsblandingen på kødet og rul det i nødderne. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Kom vandet i bradepanden. Sæt stegen i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca. 30 minutter (alt efter hvor stor stegen er og hvor rød du ønsker den). Brug evt. et stegtermometer. Tag stegen ud og pak den ind i sølvpapir. Lad stegen hvile 20-30 minutter inden du skærer den ud. Hvis du ønsker sauce til kan du bruge det væske der er i bradepanden 😉

noddeoksemorbrad-1-kopiKartoffelkrøller
Skræl kartoflerne og riv dem helt fint på et mandolinjern. Det skal være fine strimler. Kram væsken ud af kartoffelstrimlerne og læg dem på et stykke køkkenrulle. Varm olie op i en lille gryde. Når olien er varm kommes ca. en halv dl. kartoffelstrimler i olien. Saml dem lidt og steg dem til de er gyldne. Lægges på et stykke køkkenrulle og drysses med salt. Gentag til du ikke har flere kartofler.

Persilleolie
Skyl persillen og blend det helt fint. Tilsæt olie og smag til med salt, peber og citron.

FruSpinat.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑