Cote de Boeuf med ølbagte kartofler

Du skal bruge:

Cote de Boeuf
1 cote de boeuf (denne vejede 1000 g.)
4 mindre løg
4 fed hvidløg
Salt og peber
Smør til at stege i
Timian

Ølbagte kartofler
1 mørk øl
Salt
Oliven olie
Bacon
Creme fraiche (rørt med hvidløg)

Tilbehør
Smørdampet bønner

Sådan gør du:

Kartofler
Skyl og rens kartoflerne godt. Skær en kile  i hver kartoffel. Tør kartoflerne og læg dem i en frysepose. Hæld øllen over og læg posen i et fad. Kom fadet i køleskabet i 12-24 timer. Vend gerne posen nogle gange. Tag kartoflerne ud. Læg dem enkelvis på et stykke sølvpapir. Drys lidt salt i kilen og hæld lidt oliven olie ved. Luk sølvpapiret godt fast om hver kartoffel. Læg dem i et fad og læg dem på grillen (eller i ovnen) ved ca. 200 grader i ca. en time (alt efter størrelsen på kartoflerne). Serveres med creme fraiche rørt med hvidløg og bacon.

Cote de Boeuf
Tag kødet ud af køleskabet og lad det ligge i mindst en time. Bind et par stykker kødsnor rundt om kødet så det holder faconen. Smelt smørret på en pande og brun kødet i et par minutter på hver siden (dette kan også gøres på grillen). Kom salt og peber på begge sider. Læg kødet i et ovnfast fad. Kom tykke løgskiver, halve hvidløg og timian over. Kom fadet i ovne (eller på grillen) ved 200 grader. Tag kødet ud når den rammer 50 grader (ca. 25 minutter) og pak den godt ind i sølvpapir. Lad kødet hvile i ca. 20 minutter før du skære det ud. Stegetemperaturen er til medium. Den siger en del efter at den er taget ud af varmen. Når kødet har hvilet kan du skære den ud.

cote-de-bouf-1-1000-x-690-web

Serveres med smørdampet bønner.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑