Krydret and med abrikosglaseret kartofler

Du skal bruge:

Anden
1 and (ca. 3 kg.)
8 æbler
1 løg
1 citron
200 g. abrikoser
1 kanelstang
3 hele anis
Salt og peber

Abrikosglaseret kartofler
1 kg. små kogte pillede kartofler
500 g. perleløg evt. frost
4 spsk. abrikosmarmelade
20 g. smør
Saften fra en halv citron
1 tsk. salt
Lidt peber
Brombær
Granatæble
Evt. rosmarin

Sauce
Stegesky
1 dl. fløde
Andebouillon
Salt og peber
Mel til jævning
Evt. kulør

Sådan gør du:

Anden

krydret-and-med-abrikosglacerede-kartofler-1

Stil Römertopf i vand i ca. 1 time. Skær 4 æbler og løget i både, og læg dem ned i bunden af fadet. Skyl og rens anden (hvis det er nødvendigt), for fjerrester osv. Skær 4 æbler i tern, bland dem med abrikoserne, salt, peber, anis, citron skiver  og kanelstangen. Prop det ind i anden (husk halsåbningen). Luk åbningerne med kødnåle. Læg anden oven på æblerne i fadet. Læg låg på og stil fadet i ovnen. Tænd ovnen på 130 grader.

Stegen skal have ca. 5 timer i alt. Ca. hver time skal du overhælde den med saften/fedet fra bunden af fadet. Tag også noget af saften fra hver gang (husk at gemme det), så anden ikke svømmer væk;-) Efter ca. 4 en halv time. Tages anden ud. Hæld al stegeskyen væk. Skru ovnen op på 225 grader varm luft. Pensel stegen med fedt (se under sauce) og stil den ind i ovnen uden låg. Lad stegen blive sprød og lækker gylden. Det tager ca. 30 – 40 minutter.

Sauce
I en gryde brunes indmaden. Hæld ca. 5 dl. vand ved og lad det simre i alt den tid stegen er i ovnen. Skum fedet af under vejs (husk at gemme det flydende guld. Det er fantastisk til stegning). Det væske du tager fra stegen under vejs skal bare op i gryden med saucen. Smag til med bouillon, salt og peber. Inden servering sies saucen og jævnes evt. med mel og gives lidt kulør.

Abrikosglaseret kartofler
Smelt smørret på en stor pande. Tilsæt marmeladen, citronsaften, salt og peber. Rør det godt sammen og lad det få en smule farve. Kom kartoflerne og løgene på panden. Lad det stege til det har fået en flot gylden farve. Kom kartofler og løg i en skål. Pynt med bær, granatæbler og evt. lidt rosmarin.

FruSpinat.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑