Skovkylling med ramsløgssmør og baconkartofler

Du skal bruge:

Kyllingen
1 stk. skovkylling (2,3 kg)
2 økologiske citroner
10 stilke ramsløg
Salt og peber

Ramsløgssmør
125 g. blødt smør
10 stilke ramsløg
Skallen af 1/2 økologisk citron
Lidt salt

Bacon kartofler
1,5 kg. kartofler
1 pakke bacon
oliven olie
Salt

Tilbehør
Dampet gule og grønne bønner

kyllingen op. Den bliver bedst hvis det gøres ved at stille den i køleskabet i to dage. Fjern posen med indmad og skær halsen af, hvis du ikke er til at spise den (det kan lægges i drypbakken). Skyl kyllingen og gnid den ud- og indvendigt med salt og peber. Del citronerne og kom dem ind i kyllingen sammen med ramsløgene. Kom kyllingen på rotisseriet. Og grill kyllingen ved 160 grader i 3 timer. De sidste 20-30 minutter skrues op for grillen til 220-230 grader, så kyllingen får sprødt skin.

Kylling på grill 1000x690 web
Baconkartofler
Rens kartoflerne og skær et snit i dem. De skal skæres næsten helt igennem. Del baconskiverne i 4 dele og kom et stykke i hver kartoffel. Spray eller vend kartoflerne i olie og drys med salt. Bag kartoflerne i bakken der skal under kyllingen. Gerne hele stegetiden.

Ramsløgssmør
Kom ramsløg, det meget bløde smør (kom det evt. et øjeblik i mikroovnen), citronskal og lidt salt i en foodprocessor og kør til du har en ensartet masse. Kom det i en sprøjtepose. På en tallerken sprøjtes små toppe (evt. på bagepapir). Stil det i køleskabet til brug.

Anrettes med dampet bønner.

FruSpinat.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑