Portvinsbraiserede oksekæber med hjemmelavet pasta og jordskokkechips

Du skal bruge:

Oksekæber
1 pakke oksekæber
1l portvin
1 dl balsamico
3 løg
2 fed hvidløg
3 stk laubærblade
3 stk stjerneanis
1 bundt timian
3 jordskokker
8 gulerødder
Smør
Salt & peber

Jordskokkechips
3 jordskokker
Olie

Hjemmelavede pasta – pr. person
100 gram mel
1 æg
Lidt salt og olie

Sådan gør du:

Oksekæber
Rens oksekæberne – se video her. Brun kæberne af i en god klat smør i panden/ gryden. Tag oksekæberne op sænk varmen. Hak gulerødder og 3 jordskokker til mundrette stykker. Hak de 3 løg. Tilsæt det hele til gryden med hvidløg, stjerneanis, balsamico og laurbærblade samt timian( timian kan med fordel bindes sammen så det er lettere at fiske op). Tilføj 3/4 dele portvin. Lad det simre i ca 4 timer, den sidste time kan du tilføje mere portvin hvis der er behov for det.

Jordskokkechips
De tilbageværende 3 jordskokker renses og skrælles. Snit dem fint evt. med et mandolinjern. lad da stykkerne tørre grundigt på et stykke køkkenrulle og friter dem ved ca 167 grader i varm olie. Lad dem dryppe af på et stk køkkenrulle om drys med salt umiddelbart inden servering.

Pasta til 2 personer
Vi lavede det i en røremaskine. 2 æg, 200 gram mel blandes godt sammen til det er helt fast, tilsæt lidt olie samt lidt salt. Når dejen er fast tag den da op og pak den ind i film og lade den hvilke 2 timer i køleskabet. Derefter lav pastaen som du vil have den på den pastamaskine.

Velbekomme:)

DSC00803.JPG

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑