Krydret Black Angus cuvette på grill – en lækker og let hverdags steg

Krydret Black Angus cuvette er en rigtig lækker hverdags steg, som tilmed er let at tilberede og den passer mere eller mindre sig selv.

Aberdeen Angus oksekød er verdenskendt for smag, mørhed og saftighed. Black Angus oksekød har en forrygende smag pga. en 100% naturligt græs baseret kost, og får sin saft og mørhed pga. sin marmorering. Traditionelle slagteri teknikker allieret med en stringent nedkøling, håndtering og modning, resulterer i et præmium produkt.

– 4 personer

Du skal bruge:

1 Black Angus cuvettesteg (1 – 1 1/2 kg)
4 spsk. Bornholmerblanding fra Puks delikatesser
1 tsk. Rødløgsalt fra Puks delikatesser
1 tsk. Hvidløgspeber fra Puks delikatesser

Sådan gør du:

Snit i fedtlaget, gerne en lille smule ned i cuvetten. Bland krydderierne og gnid dem godt ned i fedtlaget. Lad cuvetten stå og trække tildækket og lunt i et par timer, til cuvetten opnår stuetemperatur helt inde i kernen.

DSC_0054

Grill cuvetten ved indirekte varme, til den opnår en kernetemperatur på ca.58 grader. Lad herefter cuvetten hvile i 10-15 minutter inden servering. Du kan selvfølgelig også stege den i ovnen, ved 180 grader alm. ovnvarme, til cuvetten opnår en kernetemperatur på ca.58 grader og efterfølgende hviler i 10-15 minutter. Vi anbefaler at du benytter et stegetermometer, til både grill og ovnstegning.

Ved servering skæres kødet på tværs af fibrene i tynde skiver. Server cuvettestegen med grillede rodfrugter og brug Jelling Naturkøds egen BBQ sauce som dip.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑