Braiserede oksekæber med kartoffelmos

– 4 personer

Du skal bruge:

Braiserede oksekæber
½ selleri
3 pastinakker
3 løg
4 fed hvidløg
6 gulrerødder
1 bundt bladselleri
1,5 kg oksekæber svarende til ½ kasse
2 spsk. tomatpure
1 flaske rødvin – koges ind til det halve
1 fond sauce (vi brugte balsamico)
Et bundt timian

Kartoffelmos
4 Store bagkortofler
1 løg
100 revet ost
2 store gulerøder

Sådan gør du:

Braiserede oksekæber
Fjern sener fra oksekæberne, kan med fordel gøres dagen før. Vi har her lavet en video der viser hvordan vi mener det skal gøres. Kom en god olivenolie i gryden og brun oksekæberne af, imens kan du hælde rødvinen i en gryde og lade den koge ind til det halve, det giver en mere kraftig smag. Tag oksekæberne op. Hak alle grønsager, vi valgte lidt store tern, brun dem af i panden. Kom oksekæberne ned i gryden til grønsagerne hæld rødvinen over samt fonden og tomatpure. Bind timian sammen og læg det øverst i gryden så er det lettest at pille op bagefter. Sæt så gryden i ovnen ved 150° i ca. 3 timer.

IMG_0178.JPGKartoffelmos
Bagekartoflerne skæres i tern og koges til de kan moses. De 2 gulerødder skæres i tern og koges for sig. Når kartoflerne er most blandes gulerødderne i. Snit løget og lav bløde løg på panden. Put løggene ovenpå kartoffelmosen og kom derefter lidt revet ost henover. Bag kartoffelmosen de sidste 20-30 min sammen med kødet. Pynt evt. med lidt persille.

Velbekomme 😀

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑