Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser og portvinssauce

– 6 personer

Du skal bruge:

Oksemørbrad
1/2 oksemørbrad
Salt og peber
1 dl. dijon sennep
2 dl. persille
1 dl. mixet krydderurter (f.eks rosmarin, timian og oregano)
4 fed hvidløg
1/2 liter vand i bradepanden
Smør til at stege i

Roser
24 stk.
1200 g. kartofler
Salt og peber
Ca. 50 g. smør

Sauce
stegesky
1 dl. portvin
2 dl. piskefløde
1 terning (eller anden oksebouillon)
Salt og peber
Maizena til jævning
Kulør

Tilbehør
Smørdampet forårsløg

Sådan gør du:

Oksemørbrad
Skyl og rens krydderurterne. Hak dem fint sammen med hvidløgene. Kom det over i en skål. Afpuds kødet hvis der er sener på det. Dette flotte kød havde en sene på oversiden ellers intet. Kom det du skærer fra i bradepanden, du skal bruge senere. Det giver smag til saucen. Smelt smørret på en stor pande og brun kødet godt på alle sider (husk at komme salt og peber på). Tag kødet af panden og lad det køle 10 minutter. Smør sennep på stegen. Den skal være dækket over, alt af et tyndt lag. Fordel nu de hakkede krydderurter over hele stegen. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Kom vandet i bradepanden. Sæt stegen i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca. 40 minutter. Tag stegen ud og pak den ind i sølvpapir. Lad stegen hvile 20-30 minutter inden du skærer den ud.

Kartoffelroser
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern. Smør en form til minimuffins (du kan også bruge en form til almindelige muffins, men så skal de bage længere). Fordel de tynde kartoffelskiver i formene. Start udefra i hver form og fyld op til du har en flot blomst i hver form. Pensl blomsterne med smeltet smør og drys med salt og peber. Bag blomsterne i ca. 60 minutter ved 200 grader.

Portvinssauce
Kom stegeskyen gennem en sigte, ned i en gryde. Tilsæt portvin og piskefløde. Lad det simre i 15 minutter. Smag til med salt, peber og evt. en oksekødsterning. Jævn sauce og kom kulør i, hvis det behøves.

DSCN2420.JPG

FruSpinat.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑