John Stone Culotte med rørhattesauce og kartoffelring

– 6 personer

Du skal bruge:

Culotten
1 okseculotte
8 fed hvidløg
Salt og peber
1/2 liter vand

Sauce
200 ml. Kokkens Guld med rørhatte
Stegsky
Mel til jævning
Evt. salt og peber
Evt. kulør

Kartoffelring
350 g bacon i skiver
1 kilo bagekartofler
1 løg
1 dl. groft hakket persille
150 g. revet mozzarella
salt og peber

Tilbehør
Dampet sukkerærter og stegte svampe

Sådan gør du:

Culotten
Tag stegen ud god tid før den skal grilles, så den kan nå stuetemperatur. Gnid stegen godt med salt, peber og hvidløg. Læg kødet på grill risten og husk at sætte en bakke under. Kom vandet i bakken. Grill stegen i 10 minutter ved 300 grader. Skru varmen ned på 200 grader og give stegen yderligere 40 minutter. Tag stegen af og kom den i sølvpapir. Lad den hvile i 20-30 minutter før du skære den ud.

Kartoffelring
Skæl og skær kartoflerne i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern, så skiverne bliver helt tynde. Gør det samme med løget. Smør en randform og beklæd den med bacon. Lad gerne baconen ligge lidt ud over kanten. Læg kartoffelskiver´og løgskiver i et lag. Drys med lidt peber og salt (pas på baconen er salt) og lidt finthakket persille. Drys lidt revet ost. Gentag til formen er fyldt. Tryk det godt sammen. Baconen foldes ind over formen (det kan ikke lukke sammen). Bag kartoffelgratinen i en 200 grader varm ovn,  i ca. 90 minutter. De er lang tid om at blive møre. Skær med en kniv, baconen fra kanterne og vend gratinen ud på et fad. Skæres i skiver og serveres.

Sauce
Kom et bæger af Kokkens guld med rørhatte op i en gryde. Kog fonden op under omrøring. Tilsæt stegskyen fra stegen og lad det simre til du ca. har 2/3 dele af saucen tilbage. Hvis du ønsker saucen lidt tykkere, så jævn med lidt meljævning. Tilsæt evt. kulør. Smag til med salt og peber.

Serveres med stegte svampe og dampet sukkerærter.

FruSpinat.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑