Oksemørbrad med rodfrugttoppe og brombærsauce

– 4 personer

Du skal bruge:

Oksemørbrad
1/2 oksemørbrad
Salt og peber
8 fed hvidløg
1/4 liter vand

Rodfrugtstoppe
500 g pastinakker og persillerødder
500 g kartofler
50 g. smør
1,5 dl. piskefløde
Salt og peber

Brombærsauce
Stegesky
1 dl rødvin
Lidt smør
125 g brombær
Maizena til jævning
Salt og peber
Evt. lidt sukker
Evt. oksebouillon

Pynt
Brøndkarse og brombær

Sådan gør du:

Oksemørbrad
Afpuds kødet hvis der er sener på det. Kom det du skærer fra i bradepanden, du skal bruge senere. Det giver smag til saucen. Gnid stegen godt med salt, peber og hvidløg. Smelt smørret på en stor pande og brun kødet godt på alle sider. Tag kødet af panden og læg stegen på en rist med en bradepande under. Kom vandet i bradepanden. Sæt stegen i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca. 30-40 minutter (alt efter størrelse). Tag stegen ud og pak den ind i sølvpapir. Lad stegen hvile 20-30 minutter inden du skærer den ud.

Rodfrugtstoppe
Skræl pastinakker og persillerødder. Skær dem i helt små stykker og kom dem i en gryder. Skræl også kartoflerne og skær dem i lidt større stykker. Kom dem i gryden til de andre rodfrugter, og dæk dem med vand. Kog rodfrugterne til de er helt møre. Hæld vandet fra og tilsæt lidt salt, peber, fløde og smør. Mos rodfrugterne til du har en ensartet masse. Den må ikke blive for lind. Lad mosen køle af i en times tid. Kom mosen i en sprøjtepost og sprøjt små toppe på en bageplade, beklædt med bagepapir. Bag dem i en 200 grader varm ovn, indtil de er gyldne (ca. 20 minutter).

Brombærsauce
Kom lidt smør i en gryde og svits bærerne lidt. Tilsæt vinen og lad det simre til det er reduceret til ca. 2/3. Tilsæt stegeskyen. Kom saucen igennem en sigte. Smag saucen til med bouillon, salt, peber og evt. lidt sukker (afhænger af sødmen i vin og bær). Jævn saucen med maizena rørt med lidt vand.

FruSpinat.dk

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑