Farseret blomkål med baconflet

– 4 personer

Du skal bruge:

500-750 g. hakket svinekød
1 blomkål
750 gram bacon i skiver
100 gram revet parmesan
1 glas Jelling Naturkød BBQ sauce
2-3 fed finthakket hvidløg
1 hakket rødløg
2 spsk. oregano – gerne frisk og ikke frysetørret
1 økologisk æg
Groft salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

Rør farsen sammen med de finthakkede hvidløg, det hakkede rødløg, 100 gram revet parmesan, 2 spsk. Oregano, 1 økologisk æg, 3-4 spsk. BBQ sauce, groft salt og friskkværnet sort peber. Rør farsen længe til den bliver  sej, ellers kan det være lidt svært, at få den til at sidde fast på blomkålen. Lad farsen stå og trække, mens du laver baconflettet.

Vejledning til baconflet; Start med 2 skiver bacon og læg dem, på et stykke bagepapir sammen så de former et hjørne – lad sværsiden være udad. Flet herefter baconskiverne skiftevis under og over hinanden vandret og lodret. Byg videre og sørg for at være omhyggelig. Der kan være 5 skiver på hver led, skal baconflettet være større, kan du naturligvis bare flette flere stykker bacon på. De yderste stykker vendes så de også har sværsiden udad.

Skyl blomkålen, dup den tørt og kom farsen rundt om, til blomkålen er helt dækket. Vikl baconflettet rundt om den farserede blomkål, sørg for at samlingen er ved bunden. Tag eventuelt 2 skiver bacon og placer dem på toppen som et kryds.

jellingnaturkod din online slagter jellingnaturkod.dk levering til din dør

Retten grilles ved direkte varme og under låg i ca.1 time, hvis blomkålen er stor, skal du påregne lidt længere stegetid. Retten kan selvfølgelig også steges i ovnen, ved 200 grader almindelig ovnvarme i ca. 1 time og lidt længere tid, hvis blomkålen er stor.

Ved servering skæres retten ud som en lagkage, gerne med let tilbehør som en blandet salat.

økologisk dansk svinekød farseret blomkål din online slagter jellingnaturkod.dk levering til døren

Reklamer

One thought on “Farseret blomkål med baconflet

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑