Osso Buco med ristede pommes fondant

Du skal bruge:

Osso Buco
4 Osso Buco
2 store porre
4 gulerødder
1 knoldselleri
5 fed hvidløg
100 g rigtig smør
1 dåse tomat puré
1 flaske rødvin
1 l. vand med kalvefond (2 brikker) eller rigtig fond
Groft salt og peber
1/2 l. fløde
Frist hakket timian
Persille
Evt. jævning

Pommes fondant
7 store bagekartofler i tern (2 x 2 cm)
50 gram smør
1 dl. olie
2 fed hvidløg
Grønsagsbouillon
Frisk hakket timian

billede-2

Sådan gør du:

Osso Buco
Tag kødet og salt det på begge sider med salt og peber, og lad det stå mens du klargøre grønsager. Hak gulerødder, porre, hvidløg og knoldselleri til små tern. Tag nu en stor pande eller stegegryde og kom halvdelen af smøret i. Brun kødet høj varme på begge sider. Kødet ligges derefter på en tallerken.

billede-3

Smid stegegryden på blusset igen, og kom resten af smøret i sammen med alle grønsager og varm det godt igennem. Tilsæt nu hvidløg og tomatpuré. Hæld det meste af en flaske rødvin op til herlighederne og rør det hele sammen. Tilsat vand og kalvefond så der er noget at fordampe. Til sidst kommes hakket frisk timian i retten.

Kødet ligges ned i grønsagssovsen så det er dækkes af væsken – og herlighederne bringes i kog under låg. Lad retten simre med kødet i 2-4 timer indtil kødet slipper og falder fra hinanden. Bemærk duften, som nu langsomt flyder hele huset. Smag gerne sovsen til om den mangler et eller andet.

Med kødet færdigt, tages det op. Benet og resten af maven pilles fra. Kødet skilles af i små mundrette bider. Det er så mørt at det næsten deler sig selv. Grønsagerne sies fra sovsen, og kun sovsen gemmes. Alt kraft og smag fra grønsagerne er nu i sovsen så disse smides bare væk. Tilsat fløden, en lille klump smør og smag til med salt og peber. Kødet kommes tilbage i sovsen og det hele varmes igennem. Nu er retten klar.

Pommes fondant
Jeg valgte at bruge Pommes fondant som tilbehør. Du skal bruge bagekartofler, som skæres i tern af 2 x 2 cm. Tag en stor pande eller gryde og kom olie, smør, hvidløg og timian deri og varm det op. Kom kartoflerne i panden/gryden. Tilsæt nu bouillon lidt af gangen. Det er meningen at bouillonen skal være væk når kartoflerne er møre. Tilsæt til sidst lidt olie og rist kartoflerne, så de bliver flotte og sprøde.

Herefter anrettes Pommes fondant sammen med den lækre sovs med Osso buco. Stryg med frisk persille.

Bon appetit 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑