Mør og saftig økologisk ribbensteg med sprøde svær og skøn rødkålssalat

De fleste elsker ribbensteg på grund af fedtmarmoreringen, som er med til at give smag og saft til kødet, og selvfølgelig på grund af de knasende sprøde svær.

Stegen kan både tilberedes på grillen og i ovnen. Der er flere og flere som vælger at grille julemaden, og med god grund – det giver en fantastisk smag.

Sådan gør du:

Pak stegen ud af indpakningen og læg stegen med sværsiden nedad i en dyb bradepande. Kog vand i en elkedel, og hæld det ved stegen til det dækker sværene, lad sværene ligge og trække i det varme vand i et kvartes tid, derved åbner sværene sig.

Tag stegen op af bradepanden og gnid godt med salt ned imellem alle sværene, brug også gerne en håndfuld laurbærblade, som du sætter ned imellem sværene. Du kan lægge nogle små snit langs benene, derved kan kødet trække sig lidt op ved tilberedning.

Varm grillen godt op, så den er rygende varm. Placer stegen i midten af grillen ved indirekte varme og grill den i ca. 1 time, til sværene er knasende sprøde. Hvis stegen ikke står helt lige på risten, kan du ved hjælp af alufolie støtte den.

jellingnaturkod.dk din online slagter køb kød online økologisk flæskesteg

Stegen kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen. Stil stegen ind i en forvarmet ovn på 200 grader og lad den stege i 1-1 1/2 time. Hvis sværene ikke er helt sprøde, kan du skrue op for ovnvarmen til 250 grader, husk at holde øje med stegen, sværene skal være sprøde ikke sorte 🙂

Server ribbenstegen med en skøn rødkålssalat til.

Velbekomme!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑