Danske klassikere i ny forklædning; bøf med løg og pariserbøf af dejligt friskhakket dansk oksekød

Programmet “Madmagasinet” på DR1 havde den 11.november 2014 fokus på gaspakket hakket oksekød, som det du kan købe i supermarkederne. Når hakket oksekød bliver gaspakket mister det både smag og mørhed, og kan lettere harskne. Når kød harsker er det en proces, som sker i kødets fedt og i proteinerne, og hvor kvaliteten forringes med tiden. Kød der er gaspakket mister sin mørhed og er mindre saftigt, det betyder at eksempelvis en hakkebøf vil være mere “gummi-agtig”. Grunden til at nogle slagterier gaspakker kødet, er at holdbarheden er 6 dage længere end friskhakket fersk oksekød, der kun har en holdbarhed på ca. 24 timer.

NEJ TAK herfra!

Det vil vi ikke være med til, derfor sælger vi friskhakket dansk oksekød på frost i pakker á ca. 500 gram stk. Derved bevarer kødet sin naturlige krydrede smag, mørhed og saft, og er frisk når det kommer frem til forbrugeren.

Hakkebøf med bløde løg, syltede rødløg og sauce

Dansk hakkeboef. jellingnaturkod.dk.jpg dok

Du skal bruge:

Friskhakket dansk oksekød ca. 250 gram pr. person
Zittauerløg
Syltede rødløg (laves dagen forinden)
En af de lækre Kokkens guld restaurantsaucer

Sådan gør du:

Form det friskhakkede oksekød til bøffer og lad dem stå tildækket på et skærebræt, mens du steger de bløde løg. Skær zittauerløget i små både, og varm panden op ved middelvarme, steg løgene i smør og olie, til de er bløde. Hakkebøfferne steges ved høj varme i ca. 5-7 minutter på hver side, brug gerne både smør og olie til stegning. Du kan godt krydre hakkebøfferne med salt og peber, men kødet har en skøn naturlig krydret smag, så det er slet ikke nødvendigt 🙂

Anret hakkebøfferne med bløde løg, syltede rødløg og Kokkens guld restaurantsauce.

Velbekomme!

Pariserbøf med alt det der hører sig til

jellingnaturkod.dk Jelling Naturkød din online slagter køb kød køb oksekød online

Det skal du bruge:

Friskhakket dansk oksekød ca. 250 gram pr. person
Syltede rødløg (laves dagen forinden)
Kapers
Revet peberrod
Syltede rødbeder
Spejlæg 1 pr. person (af økologiske æg naturligvis)
Ristet groft rugbrød (eller franskbrød)

Sådan gør du:

Form det friskhakkede oksekød til bøffer. Steg dem på en varm pande med smør og olie. Stegetiden er ca. 5-7 minutter på hver side. Steg samtidig spejlægget, varm panden godt op og slå forsigtigt ægget ud på panden, du kan evt. slå ægget ud i en lille kop og så hælde ægget forsigtigt ned på panden. Spejl ægget i en smule smør og olie. Æggehviden skal være stiv og blommen blød.

Anret pariserbøffen således; Placer en stor skive syltet rødbede ovenpå det ristede brød, herefter lægges hakkebøffen og de syltede rødløg på og sidst pynter du med spejlæg, revet peberrod og kapers.

Velbekomme!

Klik her for at komme direkte ind på webshoppen og se hele vores store og lækre udvalg af friskhakket dansk oksekød, herunder også økologisk friskhakket svinekød og friskhakket bisonkød.

Tip: Du kan også springe over hvor gærdet er lidt lavere. Prøv vores formede hakkebøffer af 98,9 % hakket Black Angus oksekød og krydderier. Du får 20 stk. i en pakke, hvor de er pakket sammen 2 og 2. Klik her for at se vores lækre for formede Black Angus hakkebøffer.

Se hele udsendelsen “Madmagasinet” fra den 11.november 2014 her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑