Her er et super lækkert 3 retters forslag til årets nytårsmenu

Årets nytårsmenu – carpaccio deluxe til forret, mør og smagfuld grillet oksefilet med lækkert tilbehør til hovedret og den ultimative chokoladedessert.

Black Angus filet anrettet

Carpaccio deluxe af grillet oksemørbrad fra skotsk Højlænder

Du kan lave ny og mere luksuriøs version af den klassiske carpaccio forret.

Tyndskåret højlandsmørbrad lagt på spinatblade. jellingnaturkod.dk

Helsteg oksemørbraden på grillen, når kødet har opnået en kernetemperatur på 58 grader, vi anbefaler at du anvender et stegetermometer, skal den hvile lunt og tildækket i 10-15 minutter, inden udskæring. Skær kødet ud i helt tynde skiver, som du anretter på en grøn bund af spinatblade. Top med syltede rødløg og røget granit fra Puks delikatesser.

Mør og smagfuld grillet oksefilet med lækkert tilbehør

Skiveskaaret black angus oksefilet

Sørg for at kødet har fået stuetemperatur helt inde i kernen inden stegning. Tag derfor kødet ud af indpakningen og læg kødet på et skærebræt tildækket et par timer før tilberedning. Rids det øverste fedtlag på kødet og fyld det med knust hvidløg og krydderier. Brun kødet af på begge sider ved direkte varme og steg kødet færdig på grillen ved indirekte varme eller i ovnen ved 180 grader. Tip: lav en pølse af alufolie som du kan sætte kødet ovenpå, derved står kødet ikke direkte på grillristen. Når kødet har opnået en kernetemperatur på 58 grader tages det af grillen/ud af ovnen og skal hvile tildækket og lunt i 10-15 minutter, inden udskæring. Vi anbefaler at du anvender et stegetermometer.

Server kødet med en skøn blandet salat bestående af  spæde salatblade, avocado, feta og granatæblekerner, ovnbagte saltkartofler, lækkert rustikt madbrød evt. foccacia og en af de lækre Kokkens guld restaurantsaucer.

Til dessert har vi valgt den ultimative chokoladedessert – blødende chokoladekage med vaniljeis og bærkompot

Opskriften har vi lånt fra Mette Blomsterbergs “Søde Sager”.

Flydende chokoladekage med vaniljeis

Ingredienser til 4 personer:

100 g mørk chokolade
100 g smør
50 g sukker
40 g hvedemel
100 g past. æggeblommer
50 g past. æggehvider
Flormelis til drys

Endvidere 4 muffinforme eller ramekinere.

Hak chokoladen fint og smelt den med smør og sukker over vandbad. Den skal kun lige smelte og ikke blive for varm. Sigt melet ned i chokoladeblandingen. Tilsæt æggeblommer og æggehvider og rør godt. Smør formene med smagsneutral olie, eller brug papirsforme, fyld dejen i formene.
Opbevar herefter de ubagte chokoladefondanter tildækket i køleskabet, indtil du skal bruge dem – de kan sagtens holde sig i et par dage.

Bag chokoladekagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, lige inden de skal serveres. De skal have mellem 9-13 minutter, det er lidt forskelligt fra ovn til ovn, men hold øje med dem, når toppen er bagt er de færdige.

Lad chokoladekagerne afkøle i 1 minut, tag dem forsigtigt ud af formene og anret dem med en kugle vaniljeis, bærkompot og drys med flormelis.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑