Farseret broccoli med skønt højlandskød og lufttørret landskinke

Vi har lavet en nyfortolkning af årets helt store grilltrend; farseret blomkål. Farseret broccoli med skønt højlandskød og lufttørret landskinke, er en lækker og ikke mindst sund hverdagsret. Farsen rørte vi sammen af hakket oksekød fra skotske højlandskvæg. De skotske højlændere af dansk opdræt, lever ude på store danske naturarealer året rundt. De lever af græs, urter og småbuske, og får suppleret med hø i vinterhalvåret. Dette giver kødet en skøn naturlig krydret smag.

Du skal bruge:

1 broccoli
1/2 kg hakket oksekød fra Skotsk Højlænder
1 æg
Krydderier fra Puk’s delikatesser
Jelling Naturkøds egen hjemmelavede BBQ sauce
Skiveskåret lufttørret landskinke

Sådan gør du:

Rør det hakkede oksekød sammen med æg, krydderier og 2 spsk. BBQ sauce, rør til farsen er sej. Lad farsen stå og trække i 15 minutter. Skær stokken af broccolien og skold broccolien, så den flotte grønne farve bliver fremhævet. Sørg for at broccolien er helt tør, inden du pakker den ind i fars. Fordel farsen på broccolien, så den er helt tildækket. Halver landskinken på langs, så du får smalle skiver. Lav nu et flet af landskinken – se vejledningen her.

Flettet lufttørret landskinke
Flet skiftevis lodret og vandret med den lufttørrede landskinke, vær omhyggelig og læg skiverne tæt
Farseret broccoli med hakket højlandskød og lufttørret landskinke
Placer landskinkeflettet henover farsen, læg den helt tæt og fæstn med væddede tandstikker

Stil den farserede broccoli ind i forvarmet ovn på 200 grader, og steg den i ca. 1 time. Du kan selvfølgelig også grille den farserede broccoli, placer retten i en foliebakke og gril den ved indirekte varme i ca.1 time, du kan eventuelt lige kigge til den efter 45 minutter.

Farseret broccoli stykke på tallerken

Server retten med en blandet salat og resten af BBQ saucen som dip.

Velbekomme!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑