Grillet Tomahawk steak

Tomahawk steak er en fantastisk bøf som er rig på både smag, saft og mørhed, og uden tvivl et syn der vil imponere dine gæster. Tomahawk steak er også kendt som Cote de boeuf. Vi får vores Tomahawk steaks fra irske John Stone.

John Stone har stort fokus på dyrevelfærd, og det afspejler sig i kødets forrygende kvalitet. Kvæget er 100% græsfodret og lever på græs hele deres liv så vidt det milde klima tillader det. Dette giver kødet smag, saft og mørhed. For at få det helt perfekte stykke kød, bliver det krogmodnet i optil 21 dage i tempererede kølerum. Kvæget og udskæringerne er omhyggeligt udvalgt for at sikre at kvaliteten er fantastisk hver gang.

– 4 personer

Du skal bruge:

2 Tomahawk steaks (fra 650 gram og op til 1 kg pr.stk.)
God madolie
Groft salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

Vi anbefaler at kødet har stuetemperatur, helt inde i kernen inden stegning. Tag derfor kødet ud af indpakningen og lad det stå tildækket på et skærebræt, gerne et par timer inden stegning.

Dup kødet tørt og brun det af på direkte varme i et par minutter på hver side, flyt kødet til indirekte varme og steg det færdigt. Når kødet opnår en kernetemperatur på 58 grader tages det af grillen og hviler i 10-15 minutter (benyt gerne et stegetermometer). Efter kødet har hvilet er kernetemperaturen ca.62 grader og kødet er perfekt rosa. Krydr kødet med groft salt og friskkværnet sort peber

Ved servering kan du vælge, at skære kødet vandret igennem, derved får du to lige store stykker. Start med at skære den yderste “kappe” og benet fra, som vist på billedet nedenfor.

DSC_0376

Server tomahawken med en blandet grøn salat eller grillede grøntsager og en af de smagfulde restaurantsaucer fra Kokkens Guld.

Velbekomme!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑