Perfekt grillet Roastbeef – smagfuldt, mørt og saftigt

Hemmeligheden bag en perfekt grillet roastbeef, er langtidsstegning. Ved langtidsstegning opnås et lækkert resultatet, med en flot ens farve, fra kernen og næsten helt ud til stegeskorpen. Kødet er smagfuldt, mørt og saftigt – med andre ord; det bliver ikke bedre. Denne stegeteknik egner sig, til en lang række udskæringer, herunder stege. Som gæstemad er det helt perfekt, da kødet mere eller mindre passer sig sig, og du har god tid til dine gæster.

Vi valgte at grille to Roastbeefs, den ene blev marineret i Jelling Naturkøds egen BBQ sauce, den anden var mere traditionelt krydret, med groft salt, friskkværnet sort peber og hvidløgsolie.

Du skal bruge:

2 Roastbeef á 1 kg/stk
Jelling Naturkøds BBQ sauce
Groft salt og friskkværnet sort peber
2-3 fed hvidløg
4 spsk. god madolie

Sådan gør du:

Pak kødet ud af indpakningen og mariner den ene Roastbeef i Jelling Naturkøds BBQ sauce, lad den trække tildækket ved stuetemperatur et par timer, inden stegning. Brun kødet af på begge sider ved direkte varme og placer det derefter ved indirekte varme (eller så langt væk fra grillkullet som muligt). Brug et stegetermometer og steg kødet, til det har en kernetemperatur på ca. 55 grader. Tag kødet af grillen og lad det trække tildækket i 15-20 minutter. Den samlede stegetid er ca. 1 time og 30 minutter.

photo2

Pak den anden Roastbeef ud af indpakningen og lad den trække tildækket, et par timer inden stegning, derved når kernen stuetemperatur og holder på saft og smag. Lav en hvidløgsolie af en god madolie og knust hvidløg. Pensl kødet med hvidløgsolien og følg samme stegeanvisning som ovenfor.  Krydr kødet med groft salt og friskkværnet sort peber, lige inden servering. Den samlede stegetid er ca. 1 time og 30 minutter.

photo3-2
Server kødet med lækre grillede grøntsager, blandet grøn salat, eventuelt nye danske kartofler vendt i et par spsk. BBQ sauce og resten af BBQ saucen som dip.

Velbekomme!

Tip: Kødet kan også langtidssteges i ovnen, brun kødet af ved 200 grader i 10 minutter, skru derefter ned på 80-100 grader og steg kødet færdigt. Brug gerne stegetermometer og gå efter en kernetemperatur på 55 grader. Lad kødet trække tildækket 15-20 minutter, inden servering.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑