Rødvinsmarineret lammekølle

Du skal bruge:

1 lammekølle à cirka 2 kg fra John Stone
1 flaske god rødvin – gerne en med masser af smag, eventuelt en Amarone
Frisk rosmarin
Hvidløg
Groft salt
Jelling Naturkøds BBQ sauce

Sådan gør du:

Start dagen/aftenen før du skal servere lammekøllen. Udben lammekøllen ved at lave et snit langs benet, det er næsten til at se, hvor snittet skal lægges. Efter du har udbenet lammekøllen, åbner du i snittet og salter godt med groft salt. Luk lammekøllen sammen igen, og snit små lommer i det øverste fedtlag, gerne lidt ned i kødet. Fyld de små lommer med hvidløg og gnub herefter frisk rosmarin over hele lammekøllen. Placer lammekøllen i en dyb skål/stegeso og hæld rødvinen over. Lad lammekøllen marinere tildækket i køleskabet i mindst 12 timer, gerne længere.

Fyld lammekøllen med Jelling Naturkøds BBQ sauce, smør godt på begge sider og luk sammen. Brun lammekøllen af på begge sider, det kan bestemt anbefales at grille lammekøllen. Efter du har brunet lammekøllen godt af, placerer du den i en dyb foliebakke hælder lidt af rødvinsmarinaden ved, så bunden hele tiden er dækket. Lad lammekøllen stege færdig i cirka 1 time og 20-30 minutter under låg.

Server lammekøllen med grillet grønt, nye danske kartofler og en af de lækre restaurantsaucer fra Kokkens Guld.

Velbekomme.

lammekølle i rødvinsmarinade2

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑