Stegetips til svinekød

Intervalstegning

Forvarm ovnen til 180 grader. Stegen brunes på en pande i en neutral olie og krydres med salt og peber. Stegen placeres i en bradepande og steges i ovnen i 6–8 min. Afhængig af stegens størrelse.

Herefter hviler stegen i 15-20 min. Gentag dette 3 til 4 gange. Brug stegetermometer og gå efter en centrum temperatur på ca. 68 grader. Lad stegen hvile ca. 20 min, hvorefter centrum temperaturen hæves til ca. 72 grader inden udskæring. 

Langtidsstegning

Stegen brunes på en pande i neutral olie og krydres med salt og peber.

Tænd ovnen på 80 grader og stil stegen ind midt i ovnen, og lad den varme langsomt op i 2-3 timer til centrumtemperaturen er ca. 54º C. Lad stegen hvile ca. 20 min. inden udskæring.

Braisering

Forvarm ovnen til 180 grader. Kødet brunes sammen med de urter, som ønskes tilsat, gerne friske urter, samt 2 løg skåret i grove både, 1 gulerod, 3-5 fed hvidløg. Tilsæt ½ liter vand, og stil kødet ind i ovnen. Kødet skal være tildækket, enten i en stegeso, eller i en bradepande med stanniol henover. Kødet braiseres i cirka 1 ½ time – sørg for, at der hele tiden er væske ved.

Optøning

Tag stegen op af fryseren og stil den i køleskabet to dage inden anvendelse. Lad stegen stå ved stuetemperatur i et par timer, inden tilberedning.

Husk at aftørre stegen godt inden tilberedning.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑